Om oss

I Sjoargata 29 i Ølen har det luktet nybakt siden 1935.

Gammelt bilde av Olav Christiansen og sønnen Torstein i bakeriet.

1935

Christiansen Bakeri AS ble startet av Olav Christiansen i Sjoargata i Ølen i 1935. O. Christiansen var et av de første elektriske bakeriene i Sunnhordland. Olav startet arbeidsdagene sine midt på natta, bakte seg gjennom morgentimene og kunne servere fersk bakst over disk når resten av distriktet våknet til liv.

Gammelt bilde av familien Christiansen i bakeriet.

1972

I 1972 tok sønnen Torstein over bakeriet og holdt det gående i samme ånd som Olav hadde gjort. Med de samme oppskriftene som i 1935, men med stadig mer maskinell utbaking og bedre ovner og utstyr.

Gammelt bilde av Olav Christiansen og sønnen Torstein i bakeriet.

1998

Da Torstein ville pensjonere seg i 1998 var planen at sønnen hans Ove skulle ta over bedriften. I disse tider var det en trend i markedet med store aktører som utkonkurrerte de små. O. Christiansen hadde tapt flere faste leveranser til store aktører som lokale dagligvarebutikker og sykehjem, og slet med en krevende konkurransesituasjon. Ove som hadde mange års erfaring som både baker og konditor i bakeriet til faren, kjente han ikke var motivert verken til de tidlige morgenene eller ansvaret som fulgte med. Derfor valgte han en annen yrkeskarriere, og bakeriet ble dermed leid ut til Leirvik Dampbakeri.

2018

Leirvik Dampbakeri drev bakeri i Christiansen-lokalene under navnet Baksten. Men i 2018 gikk Leirvik Dampbakeri konkurs, og Baksten i Ølen fulgte med i konkursen. Da mobiliserte Anne Karen Strand Eikeland (tidligere avdelingsleder ved Baksten) og Magne Christiansen (barnebarn av Torstein). De stiftet i fellesskap Christiansen AS, gikk inn som aksjonærer og gjenåpnet bakeriet med Anne Karen som daglig leder.

Bilde av Svetlana Hundseid, Elisabeth Nesheim, og Cathrine Hamre Tindeland.

2021

I starten av 2021 tok eier av Nesheimstunet, Elisabeth Nesheim over drift av Christiansen bakeri, frem til Rannveig Mørk ble daglig leder høsten 2021. Historien til bakeriet tas med videre med hjemmebakst i fokus i tillegg til bakverk fra Haugli bakeri.

2022

I midten av desember tok Ølen Eiendom over Christiansen Bakeri sammen med Lilly Miljeteig, og flyttet bakeriet til Ølen Senter.

Lilly Miljeteig er ny leder hos Christiansen Bakeri.